Zespół Szkół

Centrum Kształcenia Rolniczego w Marszewie

Otwarcie pracowni cukierniczej

Dnia 12 lutego nastąpiło uroczyste otwarcie szkolnej pracowni cukierniczej. To chwila, na którą czekali wszyscy uczniowie i nauczyciele technikum w zawodzie technik technologii żywności. Uroczystość rozpoczęła się symbolicznym przecięciem wstęgi przez panią dyrektor Grażynę Borkowską. Niestety, z powodu obostrzeń mogliśmy świętować w znacznie ograniczonym gronie. Nie powstrzymało to jednak naszych uczniów od przygotowania słodkiego poczęstunku dla przybyłych gości. Tematem przewodnim serwowanych słodkości były zbliżające się Walentynki. Nie zabrakło czerwonych ciasteczek, "miłosnych" deserków, a nawet kawy z symbolicznym sercem.

Mamy nadzieję, a nawet jesteśmy pewni, że tak nowoczesna pracownia będzie doskonałym miejscem do rozwijania zainteresowań, nabywania nowych umiejętności, a sama nauka będzie ogromną przyjemnością.

  • Kliknij, aby powiększyć obraz pracownia-cukiernicza_1.jpg
  • Kliknij, aby powiększyć obraz pracownia-cukiernicza_2.jpg
  • Kliknij, aby powiększyć obraz pracownia-cukiernicza_3.jpg
  • Kliknij, aby powiększyć obraz pracownia-cukiernicza_4.jpg
  • Kliknij, aby powiększyć obraz pracownia-cukiernicza_5.jpg
  • Kliknij, aby powiększyć obraz pracownia-cukiernicza_6.jpg
  • Kliknij, aby powiększyć obraz pracownia-cukiernicza_7.jpg
  • Kliknij, aby powiększyć obraz pracownia-cukiernicza_8.jpg
  •