Świetny wynik osiągnęli uczniowie z klasy IV Technikum Urządzeń i Systemów Energetyki Odnawialnej. 10 marca 2020r. do Ostrowa Wielkopolskiego przybyli uczniowie z całej wielkopolski, którzy są pasjonatami dziedziny z wielką przyszłością – odnawialnych źródeł energii. Wśród najlepszych nie zabrakło naszych uczniów: Dawida Antczaka oraz Grzegorza Kubiaka. Nasi energetycy spisali się bardzo dobrze: Dawid Antczak zajął trzecie miejsce, a Grzegorz Kubiak okazał się tego dnia bezkonkurencyjny. Wygrał etap okręgowy V Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy O Energetyce Odnawialnej i tym samym zapewnił sobie udział w etapie centralnym, który odbędzie się we Wrocławiu.
W dniu 28.02.2020r. uczniowie klasy 3 Technikum Weterynarii z opiekunem Mariola Prais uczestniczyli w Konferencji, na której głównym tematem była hodowla koni z naciskiem na rasy objęte programem ochrony zasobów genetycznych ze szczególnym uwzględnieniem koni rasy śląskiej.
Konferencja zakończyła się zwiedzaniem ośrodka jeździeckiego Lando w Ptakowicach.
Dnia 3 marca 2020r. odbyły się Mistrzostwa Wielkopolski w Piłce Siatkowej Chłopców w Nietążkowie. Naszą szkołę reprezentowali : Tomasz Łączniak, Bartłomiej Wilkosz, Łukasz Kasprzak, Kacper Durczak, Roch Nowicki, Jakub Wojtaszczyk, Adrian Zagawa, Paweł Robaszyński oraz Cezary Glinkowki, Damian Barański, Marcin Skrzypczak, Marek Robaszyński, Krystian Abramowicz.
W dniu 05.03.2020 odbyło się spotkanie uczniów z dyrekcją szkoły oraz pielęgniarką Aliną Szymańską. Celem spotkania było omówienie podstawowych zasad higieny (częstego i dokładnego mycia rąk, dezynfekcji), zapewnienie bezpieczeństwa podczas pierwszych objawów przeziębień. Czym jest koronawirus, kto jest najbardziej narażony i jak się przed nim zabezpieczyć.
Uczniowie klasy VII szkoły podstawowej uczestniczyli w praktycznych zajęciach chemiczno-fizycznych w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Marszewie. Podczas zajęć chemicznych uczniowie przeprowadzili reakcję zobojętniania i strącania osadów. Dowiedzieli się jak zneutralizować nadmiar kwasów w żołądku oraz jak dokonać identyfikacji odczynu w warunkach laboratoryjnych. Na zajęciach z fizyki zdobyli praktyczne wiadomości o odnawialnych źródłach energii, które są bardzo przyszłościowe.
26 lutego uczniowie technikum technologii żywności brali udział w największych w Polsce targach branży cukierniczej i lodziarskiej EURO SWEET 2020.
Do stolicy przyjechały największe firmy oferujące maszyny i surowce dla cukierników, piekarzy, lodziarzy, a także właścicieli kawiarni i restauracji.
Na licznych stoiskach wystawcy prezentowali przepiękne ciasta, ciasteczka, lody i desery. Dzięki degustacjom młodzież odkrywała wyśmienite, często niekonwencjonalne i wyrafinowane smaki z różnych stron świata.